Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@06:59:56 GMT

کسب رتبه 15 دانشگاه تهران در رشته منابع آب

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۷۴۷۶۴

کسب رتبه 15 دانشگاه تهران در رشته منابع آب

نام 12 دانشگاه کشور در فهرست 500 دانشگاه برتر جهان در موضوعات 52 گانه علمی رتبه‌بندی شانگهای درج شد که بر اساس آن رشته منابع آب دانشگاه تهران در جمع 15 دانشگاه تراز اول جهان قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر امید بزرگ حداد عضو هیات علمی دانشگاه تهران، نظام رتبه بندی شانگهای را یکی از نظام‌های رتبه بندی علمی معتبر و پراستناد جهانی دانست و افزود: این رتبه بندی تنها در 5 زمینه علوم اجتماعی، پزشکی، حیاتی، مهندسی و علوم طبیعی انجام می‌شد، اما اکنون برای این زمینه‌ها مجموعا 52 زیرمجموعه (موضوع) تعیین شده است که تمامی دانشگاه‌های جهان در این 52 موضوع مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی رتبه‌بندی اخیر شانگهای در بازه زمانی 2011 تا 2015 و بر اساس دستاوردهای علمی و پژوهشی هر دانشگاه در هر موضوع شامل تعداد مقالات، میزان ارجاعات به مقالات، تعداد مقالات در مجلات تراز اول بین‌المللی، وجود همکاری‌های بین‌المللی از طریق همکاری با محققان سایر کشورها و اخذ جوایز و رتبه‌های اعضای هیات علمی هر دانشگاه ارزیابی انجام شده است.

بزرگ حداد با اشاره به حضور نام 12 دانشگاه کشور در فهرست 500 دانشگاه برتر جهان در موضوعات 52 گانه شانگهای، خاطر نشان کرد: نام دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، تبریز، نوشیروانی بابل، آزاد اسلامی، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی در این رتبه‌بندی وارد شده است.

به گفته وی، دانشگاه تهران با کسب رتبه 350 بالاترین رتبه کلی را در میان دانشگاه‌های کشور به خود اختصاص داده است.

استاد تمام دانشگاه تهران اضافه کرد: در این رتبه بندی دانشگاه تهران در رشته‌های مهندسی منابع آب، معدن، متالوژی، عمران، شیمی و صنایع غذایی رتبه‌های کمتر از 100 را کسب کرده است. اما رتبه 15 جهانی اخذ شده توسط محققان این دانشگاه در موضوع منابع آب، بهترین رتبه اخذ شده در بین تمام موضوعات تخصصی 52 گانه و در بین کل دانشگاه‌های کشور است.

وی با بیان اینکه این رتبه دانشگاه تهران حتی بالاتر از رتبه دانشگاه‌های معتبر آمریکا، کانادا و اروپا است، یادآور شد: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، سهم بخش‌های مختلف تخصصی و فعال دانشگاه تهران در کسب رتبه منابع آب تعیین شده است که بر اساس آن گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، سهم 40 درصدی و پس از آن گروه آب دانشکده مهندسی عمران، سهم 15 درصدی، دانشکده محیط زیست، سهم 9 درصدی و گروه آبیاری پردیس ابوریحان، سهم 5 درصدی در کسب رتبه دانشگاه تهران در حوزه منابع آب را به خود اختصاص داده‌اند.

بزرگ حداد با تاکید بر اینکه کسب این جایگاه بین‌المللی نقش بسزایی در معرفی توانمندی‌های کشور در این حوزه و جذب دانشجویان خارجی در حوزه منابع آب خواهد داشت، افزود: متاسفانه با وجود کسب این جایگاه و افتخارات علمی بین المللی متعدد، همچنان شاهد وجود بحران در منابع آب در کشور هستیم. بدیهی است که اثرات این بحران با تعامل بیشتر صنعت آب کشور با دانشگاه می‌تواند کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، پروفسور امید بزرگ حداد به تنهایی 53 درصد از سهم امتیاز کسب شده برای گروه مهندسی آبیاری و آبادانی و حدود 21 درصد از سهم رتبه کسب شده برای دانشگاه تهران را در اختیار دارد. وی دارای بیشترین تعداد کتب، مقالات و ارجاعات در زمینه منابع آب در کشور است.این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تنها استاد ایرانی حاضر در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان در رشته منابع آب است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ در رتبه‌بندی تایمز، پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین های دانشگاه های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903912

دیگر خبرها

  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت